Webinaari: “Pelastuuko maailma radikaalilla luovuudella?”, Vieraana Milla Kokko

“Ilman radikaalisti luovaa ajattelua ei ole mahdollista tuottaa todellisia ratkaisuja viheliäisiin ongelmiin”, sanoo erityisasiantuntija Milla Kokko Aalto-yliopiston radikaalin luovuuden tiimistä.

Ei enempää eikä vähempää kuin maailman pelastaminen siintää Aalto-yliopiston radikaalia luovuutta kiihdyttävän, koko yliopiston lävistävän strategisen teeman horisontissa. Se onnistuu moni- ja poikkitieteellisillä lähestymisellä, istuttamalla radikaalia luovuusajattelua organisaatioihin ja yhteiskuntiin, innostamalla opiskelijoita törmäyttämään järjettömiltäkin tuntuvia ideoita ja opettelemaan olematta pelkäämättä epäonnistumisia.

Milla Kokolla on pitkä tausta markkinoinnin parista strategina, mutta samalla hän haluaa korostaa sitä, että jo uskossa oleville saarnaaminen ei ole oikotie onneen. “Luovuus ei voi rajoittua vain luoville aloille”, Kokko sanoo. “Maailmassa on kaikkina aikoina ollut ja tulee aina olemaan pieni joukko yksilöitä, jotka toteuttavat radikaalisti luovaa ajattelua ja toimintaa, vaikka ympäristö olisi mikä, mutta se ei riitä: luovuutta ja uudenlaista luovuusajattelua pitää saada paljon laajemman joukon käyttöön, organisaatioissa, yhteiskunnassa ja koko ihmiskunnassa. Meillä ei kertakaikkiaan ole varaa jättää radikaalisti luovaa ajattelua ja toimintaa vain pienen joukon harteille.”

Tämän kertaisessa jaksossa Wörksin Mikko Airas vääntää Milla Kokon kanssa luovuudesta, yliopistojen sivistystehtävästä ja yritysten kyvystä aidosti muuttaa toimintaansa radikaaliin suuntaa. Miten radikaali luovuus suhtautuu osakkeenomistajien voittovaatimuksiin? Pystyykö radikaali luovuus heiluttamaan status quo:ta? Ovatko mainostoimistot ja niiden luovat edes oikeasti luovia, saati radikaaleja? Kuka sitä maailmaa oikeasti pystyy muuttamaan?

Ilmoittaudu mukaan tuleviin webinaareihin täällä!