k-market
Kiusaamisvapaa vyöhyke
Lähtötilanne
Kiusaamisvapaa vyöhyke sai alkunsa, kun kauppias Ville Kestilä kiinnitti huomiota kauppansa ympäristössä esiintyvään kiusaamiseen. Hämmästelyn sijaan Kestilä päätti toimia. Hän julisti kauppansa kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi.
Wörksin ratkaisu
Kiusaamisvapaa vyöhyke kumpuaa suoraan K-Marketin brändiytimestä ja arvoista. K-Market on aktiivinen ja tuttu toimija yhteisössään, joka esimerkillään tekee ympäristöstään kiusaamisvapaan. Kommunikoimalla tästä monikanavaisesti on pystytty vahvistamaan K-Marketin ajatusjohtajuutta ja herättämään aidoilla teoilla henkiin K-Marketin arvolupaus.
Kampanjakokonaisuus on ollut erittäin laaja. Siihen on on olennaisesti liittynyt mm. laaja ruohonjuuritason yhteistyö Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa ja laajoja kauppa- ja aluekohtaisia toimenpiteitä. Viestinnällinen kokonaisuus on näkynyt niin PR toimenpiteinä, vaikuttajamarkkinointia, kuin sisällöllisinä ja mainonnallisina kokonaisuuksina läpi kaikkien eri medioiden.
Tulokset
Kiusaamisvapaa vyöhyke -kampanja on tavoittanut suomalaiset historiallisen hyvin tuloksin niin huomioarvolla kuin brändimittareilla mitattuna. Mikä tärkeintä K-Market on esimerkillään kannustanut ihmisiä toimimaan, jopa viidennes Kiusaamisvapaa vyöhykkeen huomanneista on puuttunut kiusaamistilanteisiin.
THL palkitsi kiusaamisvapaan vyöhykkeen 2022 kansanterveyspalkinnolla. Se on tunnustus valtakunnallisesti merkittävästä kansanterveyden hyväksi tehdystä työstä. THL:n mukaan toimintamalli osoittaa, että lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia voidaan edistää kaikilla yhteiskunnan sektoreilla.